Favorieten

Virum, DK

Sorgenfrivang II

Projectinformatie

Aannemer :
NCC

Jaar:
2018 (fase 1) 2019 (fase 2)

Architect:
Domus Arkitekter A/S

Constructeur :
Dominia A/S Rådgivende Ingeniører

ontwikkelaar:
Lyngby Almennyttige Boligselskab

Sorgenfrivang II is het eerste DGNB-gecertificeerde en met gouden medaille beloonde renovatieproject van Denemarken. DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen / German Sustainable Building Council) is een wereldwijd toepasbaar certificeringssysteem voor duurzaam bouwen.

Het project omvat de grootschalige gevelrenovatie van drie woonblokken die samen plaats bieden aan 428 sociale huurwoningen. De blokken dateren uit de late jaren '50 en hebben een kenmerkende betonnen kolommen- en balkenstructuur.

Hi-Con leverde de met kunststof beklede en koudebrugvrij bevestigde balkons in CRC i2® High Performance Concrete en de in GRC by BB fiberbeton uitgevoerde gevelbekleding.

De GRC-elementen zijn uit het zicht verankerd. Er is een combinatie toegepast van stud-frames, brackets en het gestandaardiseerde FA1000®-systeem (voor de kopgevels).

Sorgenfrivang II toont aan dat slank en lichtgewicht beton een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verduurzamingsopgave van deze tijd. Ook voor sociale woningbouw.

Contact

Deel je dromen over spectaculaire ontwerpen en innovatieve producten, of het nu nieuwbouw is of renovatie. Samen kunnen we de mogelijkheden van High Performance Concrete verkennen.

Coen Smets
Technisch Commercieel Adviseur

+31 (0)6 10705780