Favorieten

Pijnacker

Brug te Pijnacker

Projectinformatie

Aannemer :
Pieters Bouwtechniek b.v.

Jaar:
2014

Architect:
ipv Delft

BRUGTYPE: Delft Bruggensysteem met Hi-Con brugdek

Deze superslanke standaardbrug is samengesteld uit het bruggensysteem Delft met Hi-Con brugdek. De allereerste standaardbrug van high performance concrete in Nederland is slank, onderhoudsvrij en gaat zeker 100 jaar mee.
 
De keuze sluit aan bij de visie van de gemeente, die zich wil richten op het creëren van duurzame verbindingen met minimaal materiaalgebruik, een lange levensduur en een onderhoudsarm karakter. Wat opvalt aan de brug zijn het superslanke brugdek, met een dikte van 85 mm, de onzichtbare kespen (dwarsbalken onder het brugdek), het ontbreken van een slijtlaag dankzij de meegestorte anti-sliplaag en het speelse stalen hekwerk.

De brug bestaat uit drie prefab TT-platen met een breedte van vijf meter. Het dek is gestort in twee verschillende kleuren en voorzien van een reliëf. Dit reliëf fungeert als anti-sliplaag en er is geen onderhoudsgevoelige slijtlaag nodig.  

Contact

Deel je dromen over spectaculaire ontwerpen en innovatieve producten, of het nu nieuwbouw is of renovatie. Samen kunnen we de mogelijkheden van High Performance Concrete verkennen.

Edward Verschoor
Verkoop Manager

+31(0)6 23935487