Favorieten

NIEUWS UIT HI-CON

 

 

Hi-Con Nederland heeft opdracht gekregen van Bouwcombinatie Cadanz (Boele & Van Eesteren en Visser & Smit Bouw) voor de leverantie van de akoestische wandpanelen en de balkonbalustrades voor het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) waarin de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Koninklijk Conservatorium, Nederlands Danstheater en het Residentie Orkest Den Haag gezamenlijk worden gehuisvest.

Een opdracht - midden in het hart van Den Haag - waar wij erg trots op zijn. In totaal worden er ruim 900 elementen gemaakt, die voor de best mogelijke akoestiek gaan zorgen in de concertzaal. Alle elementen hebben een zeer bijzondere vormgeving: er zijn diepteverschillen van 50 tot 200 mm in de wandpanelen aangebracht.

 

  


De concertzaal zal na de oplevering tot de absolute wereldtop moeten gaan behoren qua akoestiek, welke is vormgegeven door de befaamde Franse Studio DAP. Aan Hi-Con Nederland en BB Fiberton de taak dit te realiseren.

Alle elementen worden gemaakt in GRC (glassfiber reinforced concrete) en hebben een dikte van slechts 15-25 mm, voor dit project is de samenwerking opgezocht met zusterbedrijf BB Fiberton in Denemarken.

Om straks de beste akoestiek te realiseren wordt er een speciale mock-up gemaakt, voordat alle elementen daadwerkelijk geproduceerd worden.

De eerste leverantie van de elementen voor de parterre zal plaatsvinden net voor de bouwvak 2019. De overige leveranties lopen door tot eind 2019.

 

 

 

Meer weten over de toepasbaarheid van GRC en CRC: https://www.hi-con.nl/producten

 

Wilt uw meer weten over dit project?: www.cadanz.nl of volg de webcam op de bouwlocatie:

https://www.boele.nl/projectwebsites/onderwijs-en-cultuur-brcomplex/webcam

CONTACT MET ONS OP

Edward Verschoor
Verkoop Manager