Favorieten

Nieuws uit Hi-Con

Hi-Con cold-bending

Baanbrekende innovatie resulteert in betaalbaar design voor bruggen

In samenwerking met Pieters Bouwtechniek ontwikkelde Hi-Con een techniek waarmee je beton kunt buigen. Deze techniek Hi-Con cold bending maakt het mogelijk  om een slanke en getoogde brug te ontwerpen voor een betaalbare prijs.
 
Met Hi-Con Cold bending beschikt de klant over extra mogelijkheden voor een slank én getoogd design van zijn brug, tegen een prijs die concurrerend is met een eenvoudige rechte brug. Zowel een klant die kiest voor een Design & Construct brug als ook een klant die kiest voor het bestaande Delft bruggensysteem met Hi-Con brugdek, kan profiteren van deze nieuwe ontwikkeling.
 
Kenmerkend voor een Hi-Con brug is het slanke brugdek. Cold bending is toepasbaar voor brugdekken met een dikte van 60-85 mm. De boogstraal is variabel, dus de klant zit niet meer vast aan één straal uit een standaard systeem van de fabrikant. Daarmee kan de klant kiezen voor de meest optimale doorvaarhoogte.
 
De gebogen plaat kan eventueel voorzien worden van ribben voor grotere overspanningen, of bijvoorbeeld op stalen liggers worden gelegd bij renovaties. Tot slot kan de deklaag zowel in kleur als in structuur worden gekozen.
 
Over de techniek
Na twee jaar intensief voorbereiden en testen, is het Hi-Con in samenwerking met Pieters Bouwtechniek, gelukt om nóg meer waarde voor de klant uit het unieke CRC i2® mengsel te halen. De techniek maakt het mogelijk om high performance beton elementen in eenvoudige mallen te storten en daarna in een gecontroleerd proces door middel van belasting te buigen tot de gewenste boogvorm. Een geringe straal is al binnen enkele uren te bereiken. De gebogen constructie is uitgebreid beproefd in samenwerking met de TU Delft.
 
 
Dit type bruggen voor licht verkeer kunnen we met de nieuwe techniek cold bending uit één element maken, in variabele boogstralen i.p.v. uit diverse rechte panelen.
 
 
Meer informatie over deze innovatie is verkrijgbaar bij Edward Verschoor (Verkoopmanager Hi-Con). Hij is bereikbaar via epv@hi-con.nl of telefoonnummer 088-811 8390. Hi-Con high performance concrete is onderdeel van Bruil en Hi-Con Denemarken. Algemene informatie over Bruil en Hi-Con Nederland kunt u vinden op bruil.nl en hi-con.nl

Neem contact op:

Edward Verschoor
Verkoop Manager